Op 1 Mei 1991 maakt Henk Reinders van zijn hobby zijn werk. Aan de Sportlaan in Nieuw-Amsterdam start hij met de verkoop van auto’s. Autobedrijf Reinders is geboren, een bedrijf met als speerpunt het verkopen van jonge occasions en lichte bedrijfwagens. Al snel worden de eerste oldtimers gekocht, voornamelijk Volkswagen Kevers en oudere Mercedessen. De hobby blijkt ook bij andere mensen te bestaan en worden de oudere auto’s meer en meer betrokken bij de vaste voorraad. Op het plein verschijnt een kleine garage met één hefbrug en poetsruimte, waar de auto’s voorafgaand aan de verkoop goed kunnen worden voorbereid en geïnspecteerd. De verkopen gaan goed en al snel wordt de voorraad sterk uitgebreid. Dat levert een probleem op, want het plein heeft maar een beperkte capaciteit. Besloten wordt dat er moet worden uitgekeken naar een groter bedrijfspand met dito buitenterrein.

 

In 1995 wordt dit bedrijfspand gevonden aan de Vaart NZ 77, eveneens in Nieuw-Amsterdam. Het perceel ligt in het centrum van het dorp en bevat een vrijstaand woonhuis, een ruim terrein en een grote loods. De loods is echter kaal en wordt drastisch verbouwd. Er ontstaat een tweede verdieping met kantoorruimte, kantine en magazijn. Een ruime werkplaats wordt ingericht en tevens komt er een showroom, wasplaats en een eigen plaatwerkerij. Het buitenterrein wordt geasfalteerd en bied plaats aan ongeveer vijftig jonge occasions, terwijl de showroom gevuld wordt met nog eens twintig klassiekers, hoofdzakelijk van Volkswagen.

 

Het pand is stukken groter, maar al snel komen wij er achter dat we nog steeds last hebben van een tekort aan ruimte. Er wordt verderop in het dorp een loods gehuurd waar dertig Volkswagen Kevers worden gestald, en later klassieke bedrijfwagens. In het dorp Erica, drie kilometer van de locatie aan de Vaart NZ worden meerdere loodsen gehuurd waar de inmiddels meer dan honderd klassiekers worden opgeslagen. Deze verzameling breidt zich later uit tot ruim over hondervijftig oldtimers, waarvan vijfenzeventig Volkswagen Golf I’tjes. Tevens is op de nieuwe locatie in Erica plek voor dertig bedrijfwagens, welke buiten worden tentoongesteld. Rond het jaar 2000 heeft Autobedrijf Reinders een voorraad van driehonderd auto’s.

 

Op 19 Juni 2003 slaat dan het noodlot toe, door een bedrijfsongeval vat een auto vlam en gaat het hele bedrijfspand aan de Vaart NZ 77 verloren, inclusief sleutels, voertuigpapieren en documentatie van alle auto’s op voorraad. Vijftig auto’s kunnen als verloren worden beschouwd, waaronder vele zeldzame klassiekers en een groot deel van onze onvervangbare collectie oldtimeronderdelen. Deze brand leidt tot een omslagpunt in onze bedrijfsvoering. De occasions worden nog verder naar de achtergrond verdreven en old- en youngtimers krijgen de volledige aandacht. Eén jaar later wordt er een nieuw bedrijfspand gekocht, aan de Marco Polostraat 10 te Emmen. Deze nieuwe plek biedt voldoende ruimte voor bijna de gehele voorraad en heeft een ruime werkplaats.

 

In de volgende jaren stijgt de verkoop van oldtimers drastisch en worden er vrachtauto’s vol naar Emmen gehaald. Een drukke tijd waarbij wij constant aan het kijken waren welke auto er echt toe deed. Betaalbare youngtimers van goede kwaliteit leverde ons een grote schare trouwe klanten op, die ook nu nog vaak naar Emmen terugkeren. Regels veranderen echter en met het stoppen van de belastingvrijstelling raakt de oldtimerhandel in het slop. Spijtig, maar ergens ook wel nodig. De mensen die enkel uit financieel oogpunt in een youngtimer reden verdwenen en de echte liefhebber blijft over. Voor ons was de keuze dan ook simpel, wij gaan verder met de old- en youngtimers.

 

Inmiddels verkeren wij in rustiger vaarwater, de nieuwe regelgeving is inmiddels bij iedereen geland en mensen weten waar ze aan toe zijn. Wij zijn uw specialist op het gebied van betaalbare en goede old-/youngtimers. Zonder fratsen, uit liefhebberij voor bijzondere auto’s!